woensdag 6 april 2016, 19:26:57 uur.

.

Het Kroonjaar

A fgelopen zondag vierden Louis en Mieke hun verjaardagsfeest. Omdat ze beiden een Kroonjaar hadden bereikt. Ze hadden een deel van de Hompesche Molen afgehuurd. Het was prachtig weer. Velen kwamen erop af. Om ze te feliciteren. De zon scheen. We zaten buiten.

De Hompesche Molen is een prachtig familiebezit van Pater Sangers. De legendarische Kruisheer van het College in Maaseik. De befaamde leraar was zielzorger voor de hele streek. De Molen staat op de dijk van Ohé en Laak in Stevensweert. Er is een prachtig uitzicht op de Maas en heel Midden-Limburg.

Het verjaardagsfeest voor vrienden, bekenden, genodigden en familie was ook een reünie. Er waren toespraken, blijde herkenning, gezellig geklets, cadeaus, en lekker eten en drinken. Een ouderwets gezellig feest vol stemming en sfeer. In de maar al te bekende streek.

Louis en ik kennen elkaar al bijna zeventig jaar. Na de gezamenlijke klassen van het gymnasium ging hij voor de artsenstudie naar Nijmegen. Ik was er militair. 's Avonds gingen we naar de studentenclubs en de muziekuitvoeringen.

Tijdens de werkperiode woonden we aan beide overkanten van de Napoleonsweg. We kwamen elkaar vaak tegen. Hij werd onze huisarts. De vrouwen kwamen regelmatig bijeen. We maakten de wekelijkse fietstochten. Nadat we gepensioneerd waren.

Door mijn werk als oppas-opa kon ik niet meer iedere woensdag mee. Hij vond gelukkig een goede opvolger bij de Fanfare. Waarin hij speelt. We bleven fotograferen. Als werk en hobby.

Af en toe houden we nog een reünie met oud-klasgenoten. Herinneringen worden met smaak en veel gelach verteld. Ook uit de werkperiode. Louis en ik stonden vaak bij dodelijke ongevallen. Hij als schouw-arts en ik als verslaggever-fotograaf.

Soms kwam er wel eens een hand uit een openzwaaiende deur. "Hij leeft nog," fluisterde ik. Bij snel nader onderzoek bleek het de wind te zijn. De jaren zijn omgevlogen. Het was een uiterst intensieve tijd. Velen van de begingroep zijn er niet meer.

We mogen blij zijn dat we de hand konden schudden. Als felicitatie "we hebben het gehaald!". In perfecte gezondheid. Dat is de grootste rijkdom.

.

.

.

.

Jules Zollner.

.

.

.

.

Previous Home Next

_________________________________________
Klik op de ikoontjes hierboven of op de bovenkop of de foto, voor de site-voorpag. --
Twitter: --- Facebook: -- Mail: --
blog@juzonieuws.nl